flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу.

18 червня 2013, 10:40
УВАГА !
 
З 17 червня 2013 року в Миколаївському районному суді Миколаївської області розпочинається запровадження обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду відповідно до «Тимчасового регламенту обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу», затвердженого наказом ДСА України від 07 вересня 2012 року №105.
 
 
            Згідно частини першої статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, частини шостої статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, суд вправі викликати осіб, які беруть участь у справі (кримінальному провадженні) іншими засобами зв'язку, крім поштових відправлень.
 
Відповідно до наказів ДСА України від 31.05.2013 №72, 73 в місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції з 17 червня 2013 року запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) та пілотний проект з надсилання судових повісток у вигляді SМS-повідомлень.
 
 Згода учасників судового процесу має бути оформлена заявою про отримання судових повісток у вигляді SМS- повідомлень як для місцевого, так і для апеляційного суду, із зазначенням номера мобільного телефону учасника. Для обміну електронними документами, учасник судового процесу має зареєструвати поштову скриньку в Системі «Електронний суд» на веб-порталі судової влади України www.court.gov.ua