flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Урок справедливості" в Петрівському ЗЗСО I-II ст.

26 грудня 2019, 14:54

     26 грудня 2019 року суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області Шаронова Наталія Олександрівна завітала до учнів 3-4 класів Петрівського ЗЗСО I-II ступенів.

 

     Метою візиту судді стало проведення уроку в межах Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України.

     Всеукраїнську акцію здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

 

     Основним завданням даного заняття було продемонструвати діткам, що можуть бути різні точки зору на одну ситуацію, у людей можуть бути різні інтереси і між ними інколи виникають суперечки та спори, а для їх вирішення потрібен - СУД.

 


На початку заняття суддею будо поставлено діткам декілька запитань, зокрема: хто з них колись сперечався, чому виникають суперечки, хто вирішує спори між дітьми, а хто між дорослими?

 

                     

 

Згодом, дітки переглянули мультфільм "Слон проти Жирафа". Анімаційний фільм викликав жваву дискусію серед малечі. Дітки спробували себе у ролі справжніх суддів, намагаючись вирішити спір. Міркування стосовного того, хто ж з героїв мультфільму "слон" чи "жираф" праві - різнилися.

 

 

     Малята дуже вразили суддю своєю кмітливістю, допитливістю та бажанням усіх помирити.

     Під час уроку, суддя розповіла діткам про загальні засади судочинства в Україні, про структуру та діяльність суду, про кількість справ, які розглядаються представниками Феміди щоденно.

 

        

 

     Наталія Олександрівна продемонструвала діткам мантію та нагрудний знак, показала як повинен виглядати суддя, який здійснює правосуддя в Україні.

     На згадку про зустріч, малята отримали диплом про участь класів у Всеукраїнській акції "Урок справедливості", наліпки з героями мультфільму та з ними було зроблено спільне фото.

 

 

 

Зустріч пройшла в досить комфортній, дружній атмосфері. Всі учасники зустрічі залишилися сповненими приємних вражень від проведеного заходу.