flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаївському районному суді відбулося навчання щодо правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами

06 червня 2023, 11:35

     02 червня 2023 року в приміщенні Миколаївського районного суду Миколаївської області відбулися навчання щодо правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами, які проводили фахівці міжнародної організації «The HALO trust», яка є найбільшим оператором з розмінування у світі.

     Керівник групи – Ілля Перцович, лектор – Наталя Пономаренко, помічник лектора – Альона Золотоцька, спеціаліст – Артем Іванченко.

     «The HALO trust» – це найбільша у світі гуманітарна організація, яка займається розмінуванням. Це неурядова, неполітична та нерелігійна організація зі штаб-квартирою у Великій Британії. «The HALO trust» працює в Україні з 2016 року. Займаємося очищенням територій від мін та вибухонебезпечних предметів, навчає населення правилам безпечної поведінки в умовах війни, щоб спільноти та країни змогли повернутися до нормального життя. В Україні «The HALO trust» проводить розмінування в координації з Національним Органом Протимінної Діяльності (Міністерство Оборони України). Наразі має групи обстеження та розмінування в Київській, Чернігівській та Сумській областях. Навчання ризикам пов'язаним з вибухонебезпечними предметами здійснюється по всій території України, яка забруднена вибухонебезпечними предметами.

     У ході навчання фахівці «The HALO trust»  з мінної безпеки, проінформували працівників Миколаївського районного суду Миколаївської області та працівників служби судової охорони про вибухонебезпечні та підозрілі предмети, що найбільш розповсюджені на території України. Розповіли про заходи безпеки в разі знаходження таких предметів, про ознаки та маркування небезпечних територій та правила поведінки й порядок дій на потенційно небезпечній ділянці, тощо.